Iznajmljivanje stanova ili kupovina?

Iznajmiti ili kupiti stan: Šta se više isplati?

Iznajmljivanje stanova ili kupovina?

Iznajmiti ili kupiti stan?

Ukoliko ste se našli pred odlukom da iznajmite stan, na pravom ste mestu, jer ćemo vas kroz sadržaj teksta koji je pred vama upoznati sa stvarima na koje je poželjno da obratite pažnju. U svakom slučaju ukoliko tražite stan potražite više info na stranici iznajmljivanje stanova


Pre svega, počnite od odluke na kojoj lokaciji želite da iznajmite stan i odlučite koliki novčani iznos ste spremni da izdvojite za plaćanje kirije. Takođe odlučite i kakve osobine stana očekujete (da li želite da stan bude niže ili više spratnosti, opremljen ili neopremljen, sa centralnim grejanjem, blizu tržnih centara ili nekih od većih restorana sa liste restorana u Beogradu

i slično). Takve odluke će vam olakšati proces traženja stana time što će vas navesti da u obzir uzimate samo stanove koji odgovaraju vašim potrebama i samim tim uštedeće vam dragoceno vreme.


Kada odete korak dalje i kada donesete tu važnu odluku o izboru stana koji ćete iznajmiti, ono što treba da znate jeste da se priča tu ne završava.

Naprotiv, ona tek počinje. Ono što sledeće treba da preduzmete, jeste da sebe na vreme zaštitite od mogućih neprijatnosti sa zakupodavcem. Kako bi ste to uradili, od njega zahtevajte potpisivanje zakupnog ugovora. Mnogi zakupodavci vam tako nešto sami neće predložiti, plašeći se da će ukoliko potpišu ugovor, morati da plaćaju porez na izdavanje stana. Međutim, postojanje takvog ugovora, vama kao zakupcu može biti od velike koristi.

Konkretno, sa postojanjem ugovora, vi automatski stičete određena prava, kao što su pravo da se prijavite na adresu stanovanja, pravo da se upišete u evidenciju Službe za zapošljavanje, pravo da upišete dete u vrtić ili predškolsku ustanovu i slično.


Takođe, potpisivanjem pomenutog ugovora, vi sebe štitite od mogućnosti nenajavljenog davanja otkaza (često bez otkaznog roka) od strane zakupodavca, kao i od njegovog samovoljnog povećanja kirije.

Publikovano: 3.02.2017.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check