Nekretnine Beograd - šta je presudno prilikom kupovine?

Nekretnine u Beogradu - saveti pri kupovini i zakupu stana

Nekretnine Beograd - šta je presudno prilikom kupovine?

Nekrentine u Beogradu


Tržište nekretnina na teritoriji grada Beograda je izuzetno bogato, bilo da je reč o ponudi stambenog ili o ponudi poslovnog prostora, odnosno bilo da je reč o ponudi kuća, stanova, vikendica, lokala ili placeva.


O tačnosti takve tvrdnje, svedoči podatak, da se na teritoriji grada čak više od 200 agencija bavi prometom nekretnina. U ponudama pomenutih agencija, svakodnevno se nalazi po nekoliko hiljada objekata za izdavanje, odnosno za prodaju koji čekaju svog zakupca ili kupca, a procenjuje se da na postoji još bar jednako toliko objekata koji se takođe izdaju, odnosno prodaju, ali bez posrednika. Više o ovome možete naći u sekciji nekretnine beograd


Ta činjenica, koliko zvuči olakšavajuće za potencijalnog zakupca ili kupca, toliko je i otežavajuća, jer je potrebno imati dosta sreće pa u čitavom "moru" ponuda izabrati onu najbolju za sebe. Sa druge strane, pomenuta činjenica je otežavajuća i za same prodavce, odnosno zakupodavce nekretnina, jer je teško na tako bogatom tržištu doći do izražaja i pronaći put do kupca ili do zakupca.


Upravo zato, važno je poslušati nekoliko važnih saveta koji će vam olakšati "kretanje" na tržištu i ukoliko ste kupac, odnosno zakupac, ali i ukoliko ste prodavac, odnosno zakupodavac.


Nekoliko saveta za kupce i zakupce nekretnina u Beogradu:


Ukoliko ste zainteresovani da kupite ili da zakupite nekretninu u Beogradu, predlažemo vam da skratite vreme i olakšate sebi proces traženja nekretnine tako što ćete u startu dobro preispitati svoja očekivanja i formirati kriterijume po kojima ćete tražiti. Dakle, nemojte lutati po beskonačno širokom tržištu, već prvo jasno postavite parametre po kojima ćete tražiti nekretninu. Da li će presudan parametar biti lokacija nekretnine, kvadratura, blizina tržnih centara ili nekih od beogradskih restorana

ili nešto treće, sami odlučite.


Ono što vam dodatno savetujemo, jeste da budete posebno oprezni kada je u pitanju realizacija dogovora o iznajmljivanju, odnosno realizacija kupoprodaje nekretnine. Predlažemo da na vreme zatražite i proverite svu potrebnu dokumentaciju o vlasništvu nekretnine i da iznajmljivanje odnosno kupoprodaju obavite uz ugovor.


Nekoliko saveta za prodavce i zakupodavce u Beogradu:


Ukoliko prodajete ili želite da date u zakup nekretninu u Beogradu, prilikom oglašavanja prodaje ili izdavanja, potrudite se da uz opis nekretnine, priložite što više informacija koje će potencijalnom kupcu ili zakupcu što preciznije predočiti osobine vaše nekretnine. Predlažemo da uz informacije, priložite i fotografije, koje često najbolje ukazuju na pravo stanje i na vrednost nekretnine. To će vam pomoći da se izdvojite na tržištu.


Takođe vam savetujemo da budete oprezni i odgovorni kada je u pitanju realizacija kupoprodaje vaše nekretnine, odnosno davanje iste u zakup. Osigurajte sebe na vreme, time što ćete zatražiti potpisivanje kupoprodajnog ugovora, odnosno ugovora o izdavanju.

Publikovano: 3.02.2017.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check