Prodaja Stanova Novi Sad

Prodaja stanova u Novom Sadu - izazovi i prlike?

Prodaja Stanova Novi Sad

Prodavci stanova u Novom Sadu, već godinama unazad suočavaju se sa niskim interesovanjem kupaca, bilo da stan prodaju sa ili bez posrednika. Upravo ova činjenica, zadaje ogromnu glavobolju i samim agentima prodaje koji tvrde da se u ponudama njihovih agencija jedni isti stanovi nalaze po dve ili tri godine i da se dešava da posle tog vremenskog perioda prodavci umorni od čekanja, jednostavno odustanu od prodaje.


Razlog za prisustvo ovog problema, na prvom mestu jeste ekonomska, odnosno finansijska kriza u kojoj se građani nalaze, ali i sukob interesa između prodavaca i kupaca. Naime, većina prodavaca tvrdi da su očekivanu prodajnu cenu sveli na minimum, dok je većini kupaca i dalje nespremna da tu cenu prihvati i plati.


Upravo zbog cene stanova koji se prodaju u Novom Sadu, nešto bolju prolaznost na tržištu imaju manji, pa samim tim i jeftiniji stanovi, nego što je to slučaj sa većim stanovima, za kojima je potražnja sve manja, a sve više ih je u ponudi.


Kada su u pitanju parametri koji utiču na formiranje cene stanova koji se prodaju u Novom Sadu, njih je više i to su pre svega kvadratura stana, lokacija na kojoj se stan nalazi, činjenica da li je stan izgrađen u starogradnji ili u novogradnji i očuvanost stana. Kupci se kao što smo već napomenuli, češće odlučuju za kupovinu manjih stanova, a najčešće prednost daju stanovima u novogradnji. To se dešava zbog činjenice da stanovi u starogradnji uglavnom nisu očuvani na nivou njihovih očekivanja, pa samim tim zahtevaju nova ulaganja i sređivanje.


Što se tiče prodaje prema lokaciji, prodaja je najbolje zapažena u sledećim naseljima: Avijatičarsko naselje, naselje Adice, stara Detelinara i Satelit.


Najniža cena kvadratnog metra u Novom Sadu je 500 evra, dok je najviša cena kvadratnog metra 1.800 evra. Ipak, najveća je ponuda stanova koji se prodaju u proseku po ceni od 1.000 evra po kvadratnom metru.

Publikovano: 28.11.2016.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check