Novogradnja ponuda

Novogradnja ponuda, novogradnja prednosti i mane, na šta obratiti pažnju

Novogradnja ponuda

Beograd raste i razvija se svakim danom dok sve veća ponuda novogradnje menja lice grada neverovatnom brzinom.

Pored brojnih stambenih kompleksa nekretnina novogradnje i novog  poslovnog prostora Beograd  se može pohvaliti brojnim projektima koje su vlasti grada sprovele u cilju poboljsavanja funkcije prestonice a usput doprinele(u nekim slucajevima) i izgledu.

Novogradnja iz ponude funkcionalnog tipa koja privlačči najviše pažnje jeste most preko Ade Ciganlije. Ovaj most je investicija teška čitavih 161 milion dinara koja  je počela sa realizacijom u 2008 godini a završetak radova planiran je u toku  2011 godine. Očekuje se da ovaj most reši pitanje potrebe za dodatnim saobaćajem preko reka.

Beogradska Arena uslovno spada pod ponudu novogradnje Beograda iako je završena pre svega 2,5 godine sa izgradnjom je počela pre vise od 15 godina a koštala je čuvenih oko 80 miliona eura. Ova višenamenska hala Beogradu je obezbedila prostor (najveći tog tipa na ovim prostorima) za grandiozne sportske manifestacije kao i one kulturno-zabavne prirode. Sama pozicija Beogradske Arene uslovila je masovnu izgradnju novogradnje za prodaju poslovnog tipa.

Nedavnim formiranjem odavno planiranog poslovnog centra grada u blizini Beogradske Arene cenovnik stanova novogradnje u ovom kraju višestruko je porastao.  Ova do pre deset godina zanemarena lokacija  pretvorila se u luksuzni deo grada poput  Senjaka i Dedinja  sa jednom od najskupljih novogradnja Beograda  čiji metar  kvadratni  ide čak i do 5 000 eura.

Ako govorimo o prodaji kuća novogradnje moramo priznati da je trend ostao dosledan te da su rezidencijalni delovi Beograda Senjak i Dedinje i dalje lideri. U ponudi novogradnje  najskupljeg tipa povremeno  niču kuće vredne i po nekoliko miliona eura rezervisane isključivo za novčano najmoćniji sloj društva.

Na sličnim lokacijama gradi se nekolicina pametnih kuća i kompleksa stanova novogradnje u Beogradu luksuzne kategorije. Opis ovih kuća može se jednostavno predstaviti činjenicom da se  po kupovini novogradnje ovakve klase dobija knjižica od 150 strana koja pojasnjava upotrebu svih pogodnosti kojima raspolaže sama stambena jedinica kao i čitav kompleks.

Najtraženija novogradnja-stanovi u Beogradu jesu oni srednje  ili niže klase čija cena ide od 1 200 do 2 500 eura po metru kvadratnom. Usled naglog prestanka rasta standarda ljudi su u velikom strahu od dizanja novih kredita često dešava da se odustane od kupovine stana.

Stanovi luksuznih karakteristika najmanje su tražene nekretnine novogradnje za izdavanje upravo zbog ekonomske krize koja nije zaobisla ni Srbiju. U agencijama za nekretnine tvrde da nekada prođu dani bez ijedne zainteresovane stranke za stanove koji su ranije bili izdavani u roku od nekoliko sati po objavi u oglasnicima.Ovakva situacija uslovila je spuštanje stanarina kao i u ponekim slučajevima kupoprodajne cene kvadrata. Veoma slična situacija je prisutna kada su u pitanju novogradnja Novi Sad na čijem tržištu je situacija manje više ista.

Gledajući ovu ne tako sjajnu situaciju na tržistu nekretnina  sa vedrije strane moguće je da kupiti prostor iz ponude novogradnje (bilo stambeni ili poslovni) po trenutim cenama koje su po proceni na najnižoj tački  čiji se rast očekuje u periodu od narednih šest meseci.
Za više informacija takodje posetite sekciju novogradnja oglasi.

Publikovano: 17.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check