Nekretnine Podgorica - Izdvajamo iz ponude nekretnina

Podgorica Nekretnine

Podgorica nekretnine oglasi - Prodaja i izdavanje - Pronađite jednostavno stan, kuću, vikendicu, plac ili lokal u Podgorici i okolini. Postavite Besplatan oglas - najbrži način za prodaju nekretnine. Napredna pretraga svih kategorija nekretnina:

Kuce i Vikendice Podgorica - Nekretnine katalog Izdvajamo

Kuće & Vikendice - Podgorica

Stanovi i Garsonjere Podgorica - Nekretnine katalog Izdvajamo

Stanovi & Garsonjere - Podgorica

Poslovni prostor Podgorica - Nekretnine katalog Izdvajamo

Poslovni prostor - Podgorica

Placevi i zemljište Podgorica - Nekretnine katalog Izdvajamo

Placevi & Zemljište - Podgorica

Nekretnine Podgorica

Kupovina i prodaja nekretnina u Podgorici je nakon velikog buma sa kraja prethodne dekade i krize na tržištu nekretnina kao posledica globalne krize, ponovo u usponu.

Podgorica nekretnine - stanovi, kuce, placevi, poslovni prostor

Prema podacima Centralne bandke Crne Gore, cena kvadrata u glavnom gradu je pala za 2,3% u odnosu na prošlu godinu. Takođe po podacima CBCG, prosečne cene pojedinih kategorija nekretnina u Podgorici se kreću od 3000 EUR za luksuzne nekretnine na atraktivnim lokacijama, do 750 EUR za manje atraktivne kvadrature i lokacije, koje su udaljene od centra grada: naselje Vrela ribnička, Stari aerodrom, Konik, Zabjelo.

Kupovina i prodaja nekretnina u Podgorici je nakon velikog buma sa kraja prethodne dekade i krize na tržištu nekretnina kao posledica globalne krize, ponovo u usponu.

Po tvrdnji svih većih agencija za nakeretnine, sem blagog rasta ponude i tražnje za stanovima, kućama i poslovnim prostorom na teritoriji gradskih opština, beleži se i trend pada cene nekretnina. Tako najsluplji kvadrati su oko Hrama gde se cena kreće oko 1500 EUR za stanove. I pored visoke cene, ovi stanovi se nabrže prodaju.

Cene izdavanja-iznajmljivanja stanova su najdrastičnije pale. Tako za stanove i garsonjere koji su ranije izdavani za 500 EUR u proseku, sada vlasnici traže i manje od 250 EUR.

Interesantan je i podatak da se dosta traže luksuzne nekretnine. Zakupci i kupci su obično prestavnici stranih predstavništava i medjunarodnih organizacija kojih je sve više u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore. Traže se stanovi, ali i luksuzne kuće i vile, i to na različitim lokacijama: Zabjelo, Zagorič, Stari aerodrom, Hram, centar, aerodrom..