Selibda poslovnog prostora - puno posla radi uspeha na poslovnom planu!

Šta treba znati prilikom selidbe poslovnog prostora

Selibda poslovnog prostora - puno posla radi uspeha na  poslovnom planu!

Osim ako ne vodite malu firmu, šanse da ćete morati da unajmite pomoć kod preseljenja poslovnog prostora su veoma velike, jer se selidba poslovnog prostora razlikuje od obične selidbe. One su pre svega mnogo skuplje, te je dobar savet da zatražite pomoć agencija za selidbu.

Kao i uvek,ako nemate isustva sa ovim, najbolje je da se posavetujete sa nekim ko je već selio poslovni prostor. Oni bi trebali da Vam daju preporuke pouzdanih kompanija.
Možete se posavetovati i sa drugim firmama za koje znate da su se selile.
Usluge kompanije koje sele poslovni prostor se ne razlikuju mnogo od selidba stanbenog prostora

Selibda kancelarija ima tendenciju da bude veoma teška.
Ono što usluga firmi uključuje je utovar, istovar i transport, gde spada i montaza demontaza namestaja, pakovanje stvari i zaštita, selidba specijalnih tereta, specijalno opremljena vozila i obezbeđivanje svih dokumenata za međunarodnu selidbu.
Potrebne su specijalne kutije i sanduci, jer čak i najmanja kancelarija ima mnogo važnih dokumenata koje je potrebno zaštiti.

Selidba po sistemu "ključ u ruke" podrazumeva da je na Vama da kažete mesto i vreme, a profesionalni tim će ostalo uraditi umesto Vas. Selidbe firmi podrazumevarju temeljnu pripremu i planiranje svih aspekata selidbe. Tu spadaju planiranje i skiciranje, procena selidbe, usluga i realizacija selidbe.
Troškovi agencija za selidbu variraju i generalno obuhvataju trošak prevoza vredne opreme kao što su računari, kopir aparati i druge mašine. Zarad smanjenja rizika, ove mašine zaštitite posebnim paking materijalima, koje će Vam reporučiti radnici agencija za selidbe.
Ukoliko imate mnogo računara, najbolje bi bilo zaposliti stručnjaka da ih lepo isključi i zapakuje, bez oštećenja i rizika od kvara žica, hardvera i ostalih bitnih delova kompjutera.
Takođe biste trebali da razgovarate sa radnicima o tome kako opterećenje vozila utiče na robu, i kako ju je najbolje zaštititi.

Da bi selidba prošla valjano, potrebno je dobro proučiti ugovor i politiku agencija.
U većini slučajeva, osiguranje agencija ne pokriva oštećenja nameštaja i opreme, te dobro izučite ono što potpisujete!
Ako je potrebno da platite malo više, kako biste osigurali stvari, učinite to, jer se svakako ispalti više nego da kupujete nove mašine i opremu.
Najbolje bi bilo da vredna dokumenta čuvate kod sebe, u slučaju da se ne izgube prilikom seljenja. Ovako ćete biti sigurni da se takvo nešto neće desiti.

Seliti firmu nije lako, ali ako je to ono što će Vam pomoći da napredujete na poslovnim planu, samo napred i uz mnogo strpljenja, uspećete da izgradite posao u novom prostoru!

Publikovano: 11.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check