Selidba specijalnih tereta-možda Vam je ipak potrebna pomoć!

Razmislite dva puta da li ćete moći sami da selite specijalni teret

Selidba specijalnih tereta-možda Vam je ipak potrebna pomoć!

Selidbe specijalnih tereta, odnosno organizacija unutrašnje dostave zahtevnih pošiljki prema volumenu, težini i pre svega vrednosti...
Za uspešno izvršenje tih usluga od presudnog su značaja specijalna, sofisticirana oprema i obučenost radnika. Ovog puta savet je da potražite pomoć, jer je selidba specijalnih tereta jedan od najzahtevnijih poduhvata svakog preseljenja.
Selidbe predmeta težih od 130 kg (pianina, klavira, sefova, termo peći, radnih mašina, ormara i sl.), za koje je potreban ručni utovar i istovar ili nošenje, nazivaju se specijalni tereti

U njih spadaju umetnički predmeti, klaviri i drugi muzički instrumenti, mašine i aparati poput frižidera ili kasa, sefovi, bankomati, agregati, automobili ili betonske konstrukcije...A svi ovi predmeti zahtevaju posebnu zaštitu.

Nošenje i prevoženje takvih predmeta kod selidbe se kod nekih kompanija posebno naplaćuje u slučaju kad je prevoz organizovan isključivo zbog njih, ali i u sklopu same selidbe. Stoga je kod ugovaranja selidbe potrebno napomenuti ukoliko posedujete takve stvari.

Selidbe specijalnih tereta naplaćuju se po posebnoj proceni, a zavisno od broja spratova (ako ne postoji lift u zgradi) i radnika.

Dok druge kompanije vrše besplatnu procenu selidbe i imaju specijalnu opremu, gde spadaju viljuškare, hidraulični liftovi, roboti za stepenice, dizalice i slične mašine. Takođe postoji opcija da se koristi oprema sa specijalnom zaštitom za bezbednost podova koji su od meremera ili keramike, za teret veći od 350 kg.

Što se tiče vozila koje biste trebali da unajmite za ovu priliku, pored kamiona, agencije nude i vučne vozove za prevoz robe od 25t do 250t, a takođe postoje i vozila za prevoz rasutog materijala kakav je šljunak ili pesak.

Posebno naglasite da imate specijalni prevoz prilikom pozivanja agencije, da bi se znalo koliko ljudi treba zaposliti.
Prilikom transporta ovakvih tereta, bitna je preporučena i dobra agencija u koju ćete imati potpuno poverenje.
Bez obzira na finansijsku situaciju, najbolje bi bilo da unajmite pomoć, jer nećete uvek moći sve sami.

I ne zaboravite da se posavetujte i dobro se informišite pre nego što se odlučite za izbor agencije za selidbe, koja Vam je ovog puta neophodna.

Publikovano: 13.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check