Uz malu pomoć, selidba stanbenog prostora može biti mačiji kašalj!

Lista za konačni odlazak iz starog stanbenog prostora

Uz malu pomoć, selidba stanbenog prostora može biti mačiji kašalj!

Sve je stvar dobre pripreme. Uspeh leži u organizaciji i dobroj raspodeli vremena onako kako Vama najviše odgovara!

Ako je u pitanju selidba stanbenog prostora pored samog preseljenja, treba da obratite pažnju i na detalje koji se tiču useljenja!

Ukoliko ste unajmili agenciju, isplanirajte vreme, kako biste bili prisutni kada dođu ljudi da Vas presele.
Takođe pokažite vozaču gde da se parkira, kako ne bi ometao saobraćaj, a opet bio dovoljno blizu da se olakša prenos kutija i stvari u vozilo.
Izmerite otprilike mesto u vozilu, da znate kako da slažete stvari. Na meke stvari ako što su jastuci i odeća slažite kutije sa lomsljivim stvarima.Ako ste se odlučili za opciju da Vam stručan tim pakuje stvari, budite tu da vidite kako će ih upakovati. Ne zaboravite da ćete Vi biti odgovorni koliko će dobro nešto biti upakovano svakako, stoga je prisutnost jako bitna.

Prvo utovarite stvari koje Vam neće biti potrebne, a poslednje stvari neka budu sredstva za ličnu higijenu i dokumenti. Nakit i novac držite kod sebe.
Proverite svaku sobu temeljno, da se uverite da je sve spakovano. Budite u kontaktu sa prijateljima i porodicom u toku vožnje u nov dom, u slučaju da dođe do nekih komplikacija. Takođe budite u kontaktu i sa vozačem, ukoliko ste unajmili kombi prevoz

Useljenje
Vrlo je verovatno da ćete stići u nov pre vozača. Ovo vreme iskoristite da poverite sve u stanu. Proverite sobe, struju, podove i zidove da se uverite da sve radi i da nema oštećenja bilo kakve vrste. Razmislite gde ćete šta staviti. Ovako ćete olakšati posao. Takođe opet isplanirajte gde će se vozilo parkirati..
Kada stigne vozilo pokažite radnicima gde šta treba da stave. Kada se sve istovari, proverite nameštaj, aparate i mašine da biste se uverili da ništa nije oštećeno. Takođe, ako Vam je pri ruci odmah proverite i kutije sa lomljivim stvarima.

Sada počinje odpakivanje i sređivanje novog prostora. Prvo odpakujte neophodne stvari. Nemojte žuriti. Važno je da tog prvog dana osposobite spavaću sobu i kuhinju i da odpakujete peškire i ostale potrepštine za kupatilo.

Razmišljajte gde ćete šta staviti i kako ćete organizovati sobe. Pri sređivanju budite temeljni. Kada je sve spremno, pređite na detalje kao što je kačenje slika, montiranje polica. Možda biste mogli okrečiti ili osvežiti prostora novom zavesom.

Ovo je na Vama. Samo pustite mašti na volju.

Publikovano: 16.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check