Selidba i uređenje novog prostora po Feng Šui-u

Detalji nakon selidbe, Feng Šui i zdrava kuća!

Selidba i uređenje novog prostora po Feng Šui-u

Selidba u nov dom je vrlo uzbudljiva za svakog! Ona predstavlja vrata za nove prilike i iskustva. Možda mislimo da nov prostor neće uticati mnogo na naš način života, ali intuitivno takođe znamo da ćemo se promeniti čim se uselimo. To je zato što različiti prostori različito utiču na nas.

Ukoliko se selite u nov stanbeni ili poslovni prostor, ostaje da Vam se čestita! Samom promenom prostora, čovek menja način posmatranja, razmišljanja i rada.

Najuzudljiviji momenat kod selidbe srbija jeste okretanje novog lista i čist početak. I vidimo sav mogući potencijal toga! A taj potencijal treba iskoristiti.

Kada se uselite u nov stan i prođete pakao pakovanja, transporta i raspakivanja, slede detalji koje bi trebalo da Vam ulepšaju prostor i učine ga pravim domom.

Ukoliko želite da krenete uspešnim putem, kroz ostatak teksta ćete se malo informisati o principima Feng Šui-a i kako Vam ovakav način nameštanja doma može pomoći.

Feng Šui je drevna kineska veština pomoću koje se kuća puni pozitivnom energijom. Pet elemenata iz kojih se radja harmonija.

Dom uređen po principima feng šui je, pre svega, mesto istančane uravnoteženosti: svetlo-tamno, prazno-puno, mnogo-malo, sve unutar prostora za stanovanje treba da bude u savršenoj harmoniji. Kada se ulazi u kuću prepunu stvari i nameštaja, instiktivno se oseća pritisak. Na isti način, prazna kuća izaziva nelagodnost. To je zbog toga što dve suprotne, ali komplementarne energije, koje su u osnovi filozofije feng šui, jin -ženski princip i jang -muški nisu u savršenoj harmoniji.

U osnovi te ravnoteže je pet elemenata, Svaki od njih predstavlja jedan kvalitet i uključuje u sebe različita značenja:

Drvo je simbol "rasta". Predstavlja detinjstvo i kao takvo simboliše učenje i kulturu. Kao i drugi elementi, vezan je za preciznu prostornu orijentaciju: označava istok, jer se tamo rađa i sunce. Njegov oblik je izdužen, vertikalan, spreman za rast.

Vatra je "realizacija" i kao takva daje energiju i polet. Simboliše kreativni trenutak. Elemenat vatre je povezan sa crvenom bojom, letom i jugom. Njeni oblici su trougao i piramida.

Metal je faza "konkretizacije" i predstavlja praktičnost. Simbol je zapada, novca i ekonomije. I on ima svoju formu: kao novac je okrugao, bele i zlatne boje.

Voda je "rasplivavanje", transformacija, regeneracija u toku sna. Nalazi se na severu, nema jedinstvenu formu i plave je boje.

Zemlja, humus, oznacava element koji sve cini mogućim. Idealno bi bilo da se nalazi u središtu ambijenta.

Pet vitalnih energija bi trebalo da se harmonično smenjuju u zivotnom okruzenju, zahvaljujući znalačkom rasporedu prostora, stvari i boja. Nijedan elemenat ne sme da prevagne nad drugim, ali je svaki u stanju da dominira nad svojom suprotnošću.

Feng šui ukratko :

Ogledala: ako se stave na "strateška" mesta, poboljšavaju prolazak energije. Oprez pri postavljanju u spavaćoj sobi: previse energije moze da poremeti san.

Svetiljke: stimulišu prisustvo energije. Posebno su za to pogodne lampe od kristala, jer podstiču energetski protok.

Zvona: metalni štapići koji se kače iznad vrata ili na plafon smatraju se znamenjem sreće i dobrostanja. Svojim zvonom rasteruju negativnu energiju. Najčešće se stavljaju na ulaz u kuću.

Kristali: podsticu vitalnu energiju. Odgovarajuće kristalne forme možete razmestiti po čitavom stanu.

Biljke, cveće i voće: simboli su života i rasta, ali vodite računa da budu svezi i zdravi. Ne ukrašavajte prostor suvim cvecem.

Fontane i akvarijumi: simboli vode, smatra se da privlače pozitivnu energiju. Nezamenjivi su u kući i vrtu.

U novom prostoru su Vam potrebne i nove stvari. Nebitno da li je to televizor, šolja ili biljka, kupite svojoj kući nešto novo, što će Vam oplemeniti dom, i osvežiti stvari koje imate dugo. Može to biti i sveća, zavese ili vaza. Taman ćete kroz šoping i upoznati kraj.

Kada uđete u nov stan otvorite sva vrata i sve prozore, a sva svetla upalite. Ovako ćete uneti pozitivnu energiju, a paljenjem lampi i sijalica oterati loše i unesti svetlost.
Nekoliko dana nakon useljenja, napravite generalno spremanje, kako biste očistili celu kuću od negativnih uticaja.

Pomoću ovih saveta, bez obzira da li ste pritalica Feng Šui-a ili ne, svakako ćete osvežiti Vaš novi prostor i početi novo poglavlje u životu.

Publikovano: 18.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check

» Komentari

postovao misel dana 7.12.2014.
zaista je tacno ovo sve ima jos toga i mislim da ima smisao i da utice na puno toga.