Kakvi ste kada su selidbe u pitanju?

Neki su nervozni,neki flegmatični...Saznajte kom tipu pripadate i kako da pomognete sebi i drugima kada dođe selidba

Kakvi ste kada su selidbe u pitanju?

Ljudi različito reaguju na selidbe srbija

Sa reakcijom ide i analiza kakva ste odoba i kako reagujete pod stresom, što svaka selidba i jeste.

Napeta osoba
Previše svestan svega i mnogo pazi na svaki detalj. Obraća pažnju i postavlja pretpostavke šta bi sve moglo poći po lošem. Ne radi dobro pod pritiskom, uglavnom samo trčka naokolo i preispituje sve šta drugi rade. Savet: nemoguće je predvideti sve greške, do kojih će svakako doći. Samo polako!

Previše opušten tip
Ovakva osoba sve poslove prepušta drugima. Srećan je ako mu se da neki posao koji zahteva najmanji mogući napor. Uživa u popravkama sitnih detalja,kao što je lepljenje kutija. Biti opušten u ovakvim situacijama je vrlina, ali ako se to omakne kontroli, moguće je da se nikada nećete odseliti, zbog parole da ima vremena.

Sve po P.S.-u
Spisak je napravljen mesecima pre selidbe, planira sve do poslednjih detalja. Stvari su organizovane po svrsi,veličini ili težini. Kutije su uredno složene i na svakoj se nalazi spisak svih stvari unutar njih. Svaka i najmanja sitnica je očišćena pre selidbe, a sve voli da uradi sam i temeljno. Ovo je potpuno u redu, ali treba postaviti meru i granice, jer preterivanje svakako može naneti samo više stresa i posla!

Dezorganizovan
Namera da se sve sredi i isplanira pre selide je postojala, ali se nikada nije desila. Čeka poslednji čas i na kraju sve zbza,a kada počne odpakivanje, ne zna gde se šta nalazi. I vrlo je verovatno da će pola stvari zaboraviti da uradi. Priprema mora da postoji, kao i dobar plan, a organizacija i delanje na vreme su ključ dobre selidbe! Imajte to na umu ukoliko spadate u ovu grupu ljudi.

Štediša
Sve će sam, bez pomoći i bez ,ako je moguće, ikakvih rashoda. Sam nabavlja kutije, sam nosi nameštaj, sam ga demontira i sam prevozi u nov stan. Pazite da se samostalna selidba ne završi time da kupujete nov komad nameštaja, mašinu za veš ili kompjuter!

Niko nije savršen, to svako zna. Ali ukoliko posedujete neku od ovih osobina, sedite i malo razmislite. U svakom slučaju morate dobro isplanirati i organizovati selidbu, bez obzira da li Vam nije stalo, ne želite da imate dodatne troškove ili se niste dovoljno pripremili.

Zapamtite da ne možete ipak sve sami, da je selidba sama po sebi stresna i ne unosite nervozu drugim ljudima svojim nadrealnih zahtevima. Ukoliko želite da uštedite, zapamtite da će vam možda unajmljivanje agencije ipak pomoći.

Bilo kako bilo, savet je: pamet u glavu i samo polako! Neka Vam seljenje protekne što bezbolnije kako po živce tako i po džep, a da opet svi budu zadovoljni!

Publikovano: 20.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check