Znači želite da se odselite?

Samostalna selidba i samalački život mogu biti teški. Ali nema ničeg lepšeg nego kada konačno sami uzimate odgovornost i postanete svoj čovek!

Znači želite da se odselite?

Došlo je vreme. Odlučili ste da se odselite. Roditelji vas mole da razmislite, ali Vi ste sigurni u odluku. Ali da li ste zaista spremni?

Priprema
Prvo i osnovno, morate pripremiti sve esencijalne stvari koje Vam trebaju.

Kuhinja-šolje, činije, tanjiri, tiganji, šerpe,escajg, frižider, šporet ili mokrotalasna...
Soba-krevet,sto,televizor,komjuter,kauč,radni sto... komode,police,knjige,ogledalo,ormani...
Kupatilo-peškiri,preparati za ličnu higijeni,mašina za veš...

Shvatate da selidba ipak nije samo donošenje odluke.
Nakon ovoga i pripreme,dolazi i traganje za novim prostorom.
Protrebno je da bude blizu posla ili škole, da bude blizu centra, prodavnica, pekara...Teško sve ovo ispuniti zar ne? Imaćete sreću ako uspete da pronađete stan blizu svega što Vam treba, a opet pristupačan što se cene tiče. Umesto da besumučno tragate, odlučite se šta Vam je preče da bude blizu. Ovako ćete smanjiti izbor i olakšati potragu!

Selidba
Kako se uspešnost potrage za kutijama smanjuje, tako raste nervoza. Pored kutija morate organizoavti dodatne materijale za zaštitu, kao što su papiri, folije, ćebad ili peškiri. Pakovanje mora da bude temeljno i da teče polako! Nikako nemojte žuriti, jer nećete dobro spakovati i zaboravićete nešto sigurno! Morate znati i kako šta zapakovati. Kutije možete pronaći u obližnjim prodavnicama, marketima,tražite od komšija i prijatelja, pretražite tavan i podrum.

Selidbe donose puno posla, mukotrpne su i zahtevaju mnogo vremena.

Useljavanje
Sve je preseljeno,namešteno i raspoređeno? Samo polako. Organizacija prostora je najbitnija i pokušajte da je uradite što besprekornije.

Počinje samostalni život. Dnevna rutina Vam sada uključuje odlazak u prodavnicu,spremanje, pranje sudova kuvanje... Ako niste navikli na sve ovo, prilagodićete se vremenom.
Nakon što ste se skućili i sve se vratilo u normalu, dolazi do novih problema i odgovornosti, na koje možda niste navikli.
Odlazak u poštu, plaćanje računa, zvanje majstora u slučaju nekog kvara.
I na sve to-nostalgija za starim domom. Roditelji sa kojima ste se svađali i prepirali su Vam sada kao prijatelji i naravno da će Vam nedostajati. Zbunjujuće će biti u početku, ali svako mora da prođe kroz ovaj proces osamostavljanja.

Kada se sredite i započnete samostalni život, iznenadite roditelje ručkom ili večerom i pozovite ih u nov dom. Ovako će se uveriti da Vam je dobro i biće ponosni što konačno živite sami.

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check