Još nekoliko stvari koje treba da znate pre selidbe

Dobra organizacija će Vam zaista pomoći. Nema greške ukoliko se sve krene na vreme!

Još nekoliko stvari koje treba da znate pre selidbe

Seljenje u nov dom podrazumeva da sve organizujete kako treba.
Nepotpuna organizacija kao i nedovoljna pripremljenost može samo da pokvari plan i ostavi Vas još napetije nego što bi inače bili.

Postoji nekoliko aspekata kojima se trebate pozabaviti pre selidbe srbija
Ovde ćete dobiti informacije o nekoliko stvari koje ne smete zaboraviti!

Usluga
Da li odabrati agenciju ili samostalno odraditi selidbu?
Nemojte da smetnete sa uma šta sve sama selidba podrazumeva i da to yahteva mnogo vremena i još više truda i ne smete biti nervozni.

Pakovanje, organizacija prevoza, transport nameštaja, elemenata, tepiha, odeće... Čišćenje svog nameštaja pre i nakon selidbe, sređivanje starog i novog prostora, nameštanje svih stvari, uključivanje uređaja...
Shvatate da selidba nimalo nije laka.
Ukoliko se sami selite, treba Vam dobar plan koji ćete pratiti od početka do kraja.
A ukoliko ste unajmili agenciju, morate joj pre svega verovati i biti sigurni da će učiniti sve da zaštite Vaše stvari, U ovom će pomoći informisanje i preporuke.

Sve dokumente i vredne stvari držite kod sebe ili na sigurnom mestu, Postoje neka dokumenta koja su vrlo bitna, kao što je vozačka dozvola i lična karta, odnosno pasoš ukoliko je u pitanju dalja selidba. Ne bi baš bilo zgodno da pogubite ove važne papire.

Još jedna stvar je pakovanje. Označite kutije kako posle ne bi došlo do zabune.
Najbolje bi bilo da napravite spisak sa brojevima kutija, te da tako znate pod kojim brojem se šta nalazi. Naravno posebnu pažnju posvetite antikvitetima, lomljivim i osetljivim stvarima.
Pakovanje počnite ranije i radite pomalo, ali sigurno. Ukoliko ste sačuvali originalne kutije, u njih upakujte električne uređaje. Kutije osigurajte dodatnim lepljivim trakama, naročito na dnu. Makaze ili nožić neka Vam bude prri ruci kada se budete raspakivali

Ukoliko se sami selite, napunite rezervoar automobila gorivom do kraja.
A da bi auto bio u što boljem stanju, naročito kada je daleka selidba u pitanju, odvezite kola na generalni pregled. Bolje da platite sada, nego da se nađete u sitaciji da Vam auto stane na sred puta!
Takođe auto dodatno zaštitite ćebadima, folijom ili najlonom, jer ćete tako umanjiti rizik od prljanja ili cepanja sedišta, a i oštećenja stvari koje prevozite.

Ukoliko izaberete pomoć u vidu kompanija za selidbu i tu ćete imati posla.
Uzmite oglasnik i krenite redom. I Internet Vam može pomoći. Što više agencija izaberete, to bolje, Svaku nazovite i dobro se raspitajte o svemu što Vas zanima.

Pre nego što se konačno odlučite za agenciju, uverite se da imate sve potrebne informacije i odgovore na pitanja. Takođe morate znati tačno šta se seli, šta ostavljate, šta poklanjate. Ono što zaista ne koristite, nemojte se ni truditi da selite!
Na kraju, ukoliko usluga agencije uključuje prevoz saznajte da li kombi ili kamion može da prođe Vašom ulicom nesmetano. I naravno osigurajte parking što bliže stanu ili kući.

Shvatate da, iako je selidba divna stvar i predstavlja početak nečeg novog, ona zahteva dobru organizaciju i uključenost od početka do kraja. Stoga krenite na vreme i upamtite da je što temeljnije, iako zahteva više vremena, bolje po Vas!

Publikovano: 27.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check