Posle selidbe poslovnog prostora-uredite kancelariju!

Kancelarija je prostor u kome provodimo velik deo svog dana. Ukoliko ste se odlučili za selidbu poslovnog prostora, pre otvaranja posla, učinite da kancelarija bude što ugodnija i prijatnija kako po Vas, tako i po zaposlene i klijente!

Posle selidbe poslovnog prostora-uredite kancelariju!

Nakon selidbe Vaše kancelarije, razmeštanja i polakog uspravljanja na noge, posao ponovo počinje.
Ali ukoliko želite da Vaša nova kancelarija izgleda bolje, bude lepša i ugodnija po Vas i klijente, uredite je. Okrečite je, osvežite biljkama, novim nameštajem...

Kada se završi selidba poslovnog prostora, želite da se što pre vratite rutini i počnete ponovo posao. Ali zastanite i razmislite-zar nije lepše prvo doterati kancelarijski prostor?

Kancelarije su se mnogo promenile od nekadašnjih sivih, zagušljivih prostorija, naročito kada je u pitanju privatan posao. Posebna pažnja se poklanja enterijeru i dekoru, jer je radni prostor deo našeg svakodnevnog života i tu provodimo pola dana, ako ne i više.
Zbog ove činjenice, poslovni prostor bi trebao da bude što prijatniji za sve, kako zbog samog osećaja ugodnosti, tako i zbog produktivnosti.

Uređenje kancelarije može biti delikatna umetnost. Sa jedne strane želite da prostor bude prijatan i za zaposlene i za klijente, a sa druge mora ostati doza pofesionalizma.

Prvo i osnovno je svakako boja. Dok razmišljate o tome, pokušajte da izaberete boju koja oslikava ono što radite. Ako radite u tradicionalnoj, konzervativnoj firmi i bavite se advokaturom ili bankarstvom, odlučite se za neutralne boje kao što je svetlo zelena, bež ili prljavo bela.
Ukoliko se bavite umetnošću ili dizajnom, onda imate slobodu da se igrate. Koju god boju da izaberete, uverite se da je ona kvalitetna i da će dugo da traje na zidovima.

Goli zidovi bi mogli da odaju utisak dosade i monotnonije, a ta energija se lako može preneti i na zaposlene. Utoplite radno mesto tako što ćete dodati fotografije, plakate ili slike na zidove, u skladu sa poslovnim prostorom.

Dodavajući biljke ili malo drveće u kancelariju, će osvežiti prostor. Obratite pažnju pri kupovini biljaka, naročito na količinu svetlosti koja dopire u prostor i na osnovu toga, izaberite biljku.

Kancelarijski nameštaj igra veliku ulogu u prostoru. Pazite da se nameštaj slaže sa bojom zidova, i sa ostatkom elemenata. Nije baš lepo videti da se sto i stolice ne slažu, odnosno da nisu iz istog seta. Potrudite se da makar zamaskirate ovo.
Stil nameštaja zavisi od samog posla

Što se tiče radnog stola on bi trebao da bude što spremljeniji i što prazniji. Kompjuter, hemijske olovke, telefon i eventualna uramljena fotografija porodice bi bilo sasvim dovoljno. Ukoliko je sve haotično, može odati utisak da ceo posao obavljate haotično.

Kancelarijski prostor je prostor u kome provodite mnogo vremena i treba ga urediti onako kako će Vama odgovarati, a da pritom bude ugodan i za zaposlene.
Zato, što se ozbiljnije budete pozabavili ovim, veće su šanse da će Vas klijenti shvatiti profesionalcem koji vodi računa i o tome u kakvom prostoru radi.
Ko zna možda ovakav, ulepšani prostor donese nove, uspešne poslove...

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check