Selidba zahteva i kupovinu nekih novih komada nameštaja. Šta treba znati prilikom kupovine kreveta.

Tokom selidbe mnogi shvate da treba ipak i da kupe neke delove nameštaja. Naročito je važno izabrati dobar i udoban krevet. Saznajte kako!

Selidba zahteva i kupovinu nekih novih komada nameštaja. Šta treba znati prilikom kupovine kreveta.

Mnogi kada se odluče na korak selidbe, naročito ako su u pitanju mladenci, shvate da neke delove nameštaja ipak moraju sami kupe.

Jedan od ovakvih slučajeva vezan je i za krevet, jer je do trenutka zajedničkog života većina spavala u malim krevetima, nedovoljno velikim za dvoje. Ili imaju stari krevet koji je pripadao roditeljima, neudoban je i već počinje da škripi.

Pri kupovini kreveta ipak treba obraćati pažnju, jer ovo nije jednostavan zadatak. Trećinu našeg života provodimo spavajući, a dobar krevet je ključ odmornog i uspešnog dana.Kupovina kreveta je dugoročna investicija i zato treba izabrati odgovarajući krevet i dušek.

Neudoban krevet, meškoljenje i okretanje tokom sna uništavaju kvalitetan odmor i relaksaciju. U ovakvim situacijama konfort i udobnost su sve.
Ukoliko se ne možete namestiti bez obzira kako da legnete, verovatno nemate dobar dušek.

Madrac odnosno dušek je srce kreveta i i na njega treba da potrošite najviše vremena i novca prilikom izbora. Tajna dobrog sna leži u madracu i krevetu koji izaberete.

Ukoliko spavate na stomaku, dušek bi trebao da bude mekši, a ako spavate na leđima tvrđi kako biste imale potporu za kičmu. Zato kada budete birali dušek, lezite na njega u prodavnici nekoliko minuta kako inače spavate. Ovako ćete najlakše saznati koji Vam krevet odgovara.

Zajedno sa svojim partnerom kupujte krevet. Zapamtite da izgled i nije toliko važan, koliko je važna udobnost. Testirajte dušek zajedno i lezite jedno pored drugog na krevet. Ukoliko se prilikom ležanja skliznete jedno do drugog, madrac nije dobar.

Takođe ne biste trebali da ostetite da se druga osoba pomera dok ležite na krevetu. Ukoliko je dušek i suvuše mekan, samo ćete bespotrebnpo umarati mišiće, a površina neće pratiti konture Vašeg tela.

Generalno, veličina kreveta zavisi od veličine sobe. Zato kupite najveći krevet koji može da stane u spavaću sobu. Što veći krevet izaberete znači da ćete imati više mesta za sebe i nećete spavati pribijeni uz partnera, što je poprilično neugodno naročito leti.
Ne zaboravite da veličina znači i dužinu kreveta, te ako ste visoki ovo imajte na umu.

Ukoliko je spavća soba mala, podrazumeva se da ne možete imati king sajz krevet.
Zato imajte na umu veličinu sobe. I naravno ostavite dovoljno mesta za noćne ormariće, kao prostora da možete nesmetano da priđete krevetu ili da otvorite prozor.

Mnogi ljudi greše i kupe prvi krevet koji vide, sam da što pre imaju na čemu da spavaju. Da biste našli najodgovarajući ležaj, posavetujte se i sa prijateljima ukoliko imaju preporuke, spavajte i na pomoćnim ležajevima i kaučevima nekoliko dana dok se ne uverite da ste izabrali pravi dušek za Vas.

Isprobajte po radnjama i budite uporni!
Ovako ćete znati da ste mudro potrošili novac i nećete zažaliti.

Ako želite da kupite krevet, morate napraviti potragu po salonima i prodavnicama i isprobati što više kreveta. Ne štedite vreme! I ne idite da kupujete dušeke kada ste umorni, jer tada je svaki dušek dobar!

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check