Zemljište prodaja

Zemljiste prodaja

Zemljište prodaja

Kupovina i prodaja zemljišta može biti vrlo profitabilna. Možete kupiti plac kao svoju investiciju ili kao prostor na kome želite da živite.

Tipovi zemljišta na prodaju, odnosno, placeva za prodaju variraju od pojmova kao što su: industrijsko zemljiste, pošumljeno zemljište, poljoprivredno zemljište, gradjevinsko zemljište, sportsko-rekreativni prostor, lovište itd…  U pravnom smislu svaki od pomenutih tipova zemljista je različit.

Kada kupujete zemljište bilo koje vrste na internetu, u pretrazi, nikada nećete naići na ovakvu podelu. Najčešće se sve svrstava u jednu kategoriju – zemljište prodaja, ili placevi kupovina. Postoji ubeđenje u narodu da vlasnik odredjenog zemljišta ima punu slobodu da na njemu radi šta god mu  je volja, stoga ovakva podela koju smo gore naveli deluje krajnje suvišno. Ipak nije tako. Urbanistički plan, odnosno zakonodavno organ koji bi ga izneo bi stoga mogao ozbiljno da vam se umeša u namere ako biste od predvidjenog pošumljenog zemljišta želeli da pravite poljoprivredno zemljište za prodaju, ili pak gradjevinsko zemljište.

Kao primer  evo urbanističkog plana Beograda: http://www.urbel.com/default.aspx?ID=uzb_Beograd2021&LN=SRL

Treba uvek imati na umu nekoliko stvari pri kupovini zemljišta:
  • Treba proveriti da li ima ikakvih nerazjašnjenih pravnih prepreka, ili sporova vezanih za samo zemljište. Nikako ne bi valjalo ako se oko zemljišta idalje vodi kakav sudski spor ili postoji neka važeća zabrana.

  • Proverite u urbanističkom planu kao i u katastru da li se zemljište koje ste kupili nalazi u sklopu nekog nacionalnog parka,parka prirode, rezervata ili ako I nije - da li je dozvoljeno krčenje šume, jer ako teže se dobija dozvola za izgradnju bilo čega.

  • Jedan od najbitnijih aspekata bez obzira na upotrebu zemljišta je blizina priključka za električnu energiju. Najbolje bi bilo da se nalazi na samoj granici sa vašim zemljištem.


Jeadan od najboljih saveta koji neko može da vam da je da kupite zemljište blizu mesta gde stanujete. Tako će vam biti lakše da ga nadgledate, a i odlučite li u nekom trenutku da ga prodate biće vam jednostavniji ceo proces. Kupovina placa se može pokazati kao vrlo uspešna investicija bilo da kupujete plac u Novom Sadu, Beogradu ili pak Zlatiboru, Divčibarama ili ma gde drugde bitno je da ocenite da li će eventualni naknadni porast u ceni doneti željeni profit.

Ukucate li u pretraživaču: Zlatibor placevi prodaja- izaći će vam prilično velika ponuda često takođe vrlo visokih cena, zavisno od blizine samom centru odmarališta. Isti manje-više rezultat bi bio i ako biste ukucali: Divčibare placevi prodaja. U slučaju da kupujete plac sa namerom da je u jednom trenutku možda I prodate dobro razmislite koliko bi cena tog zemljišta mogla još da naraste.

Prodaja zemljišta iz bilo kojeg razloga može biti finansijkom smislu vrlo zahvalna. Konsultujte se sa stručnim licem, zavisno od gore pomenutih parametara možda nije loše da zemljište zavisno od lokacije izdelite na više parcela. Gradjevinski minimum je zvanično 3 ara, teže je prodati zemljište manje od toga zavisno od lokacije, a uz manja ulaganja može se izvući maksimalan profit.

Publikovano: 18.01.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check

» Komentari

postovao srebrn belic dana 21.10.2013.
veoma dobar sajt nadamse da cu naci ovde ono sto trazim