Splav kupovina

Splav kupovina, sve o splavovima

Splav kupovina

Čak i kada ste sasvim odlučni u tome da nabavite sebi splav kupovina nikako ne treba da bude brzopleta. Informacije o samom splavu kao i o papirima koje je neophodno pribaviti da bi sve bilo legalno(kod nas često vlasnici nemaju dozvole-splavovi su ilegalni) ulog su u bezbrižne dane koje ćete provoditi u svom novom kutku.

Pre odabira kvadrature trebate da donesete odluku kakvu ćete platformu odabrati pri kupovini splava.Za razliku od ranijeg perioda kada su u pitanju splavovi- ponuda je raznovrsnija mada se ljudi često opredeljuju za sto klasičnije, uglavnom zbog cene.
-Jedno od rešenja je platforma oslonjena na burad.Rok tranja buradi se procenjuje na 2 do 3 godine, moguća je krađa dela platforme(bureta) što se može rešiti uvezivanjem žicom dok su prednosti mogućnost nivelisanja koja sa ponktonima nije moguća(gde je veće opterećenje u platformu se stavlja više buradi) i povoljnija cena ovakve platforme koja iznosi oko 70 eura po m2 kada se pravi po narudzbini.

-Drugo je plaforma na pontinima.Pontoni su dosta stabilniji-masivniji ali zbog toga i dosta skuplji ,cene se kreću oko 130 eura po m2. Mana je neminovni ulazak vode, pogotovo ako postoje pregrade stoga je neophodan ulaz koji će služiti za ručno izbacivanje vode.

Moderniji način formiranja platforme je pomoću polietilenskih cevi koje su često okarakterisane kao loše zbog toga što slabije podnose veće težine. Ukoliko planirate manji splav kupovina ovakve platforme bi bila idelna.

Poslednji izbor(samo po ceni) predstavljaju nove platforme izradjene od lakog betona koje su i funkcijom i estetikom ipak najnaprednije.
Posle odabira platforme izgradnja kuće je slična onoj na zemlji. Posebno se skreće paznja ljudima koji žele u toku cele godine funkcionalan splav- nabavka termozolacionih materijala koji su što bolji se podrazumeva jer je objekat konstantno izložen vlazi. Možete odabrati takozvane sendvič panele ili osb ploče koje imaju povoljniju cenu.

Redovno održavanje drvenih i metalnih površina(farbanje i izbacivanje vode) je jako bitno bez obzira da li ste u splav uložili malo ili malo više novca. Samo ukoliko redovno sanirate sve probleme eventualna prodaja splava može vam doneti pristojnu sumu novca.
Bilo da je upitanju kupovina splava koji je već fomiran ili montiranja istog, ono što ste dužni da obavite jeste neophodna papirologija.
Pošto dobijete dozvolu za mesto splava na vaše ime u zoni koja je predviđena za privatne splav- kućice dužni ste da u roku od godinu dana nabavite ispravu o sposobnosti za plovidbu te u roku od 3 meseca na uvid dostavite uverenje da ste:

– priključili plovni objekat na elektrodistributivnu mrežu, u skladu sa aktom nadležnog privrednog društva;

– priključiili plovni objekat na vodovodnu mrežu, u skladu sa aktom nadležnog javnog preduzeća;

– obezbedili kontejner za čvrste otpatke i zaključili ugovor sa nadležnim komunalnim preduzećem za odnošenje tih otpadaka.

– obezbedili tank za otpadne vode i zaključio ugovor sa nadležnim komunalnim preduzećem za njegovo redovno pražnjenje.

– zaključiili ugovor o osiguranju od požara i osiguranju od odgovornosti prema trećim licima i stvarima.
Iako je na našim rekama neometano postavljeno dosta slavova ilegalno nerešenost ovakvih regulativa može se isprečiti kada se prodaja splava postane ili izdavanju istog postanu goruće pitanje za vlasnike ovog tipa nekretnina.
Ukoliko se pobrinete da obavite i dobavite elementarne stvari u početku, kupovina splava predtavljace jednu od najboljih investicija koja može biti u svrhu vašeg ličnog zadovoljstva a možda cak i poslovnog. Sve zavisi od vasih preferencija

Publikovano: 18.01.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check