Kako izdati stan u Novom Sadu?

Novi Sad izdavanje stanova, kuća, poslovnog prostora, na šta posebno obratiti pažnju!

Kako izdati stan u Novom Sadu?

Ono po čemu se situacija u Novom Sadu, značajno razlikuje od situacije u srpskoj prestonici, kada je reč o izdavanju stanova, jeste činjenica da visinu kirije bitno ne određuje lokacija stana, već starost i stanje građevinskog objekta odnosno zgrade u kojoj se stan nalazi.


Tako recimo, stanovi koji su na boljoj geografskoj poziciji i bliži fakultetima, ili drugim kulturno, naučno, društveno ili privredno značajnim objektima, izdaju se po znatno nižim cenama nego što je to slučaj sa stanovima koji se nalaze u naseljima koja nemaju tako značajan položaj, ali se nalaze u novo izgrađenim zgradama.


U prilog takvoj tvrdnji, govori podatak da su stanovi koji se izdaju recimo u naselju Liman koje je jedno od najbližih fakultetima, znatno jeftiniji u odnosu na stanove koji se izdaju u naselju Grbavica koje je udaljenije od pomenutih fakulteta. Razlog za to je upravo to što su stanovi u naselju Liman izgrađeni uglavnom u starogradnji, dok su stanovi u naselju Grbavica izgrađeni u novogradnji.


Nasuprot ovakvim činjenicama, mnoge iznenađuje podatak da visina kirije za stanove koji se izdaju u Novom Sadu ne zastajkuje puno za visinom kirije za stanove koji se izdaju u prestonici.


Faktori koji takođe utiče na određivanje visine kirije za stan koji se izdaje u Novom Sadu, jesu kvadratura stana kao i njegova očuvanost i opremljenost.


Ovo su cene po kojima se u proseku izdaju stanovi u Novom Sadu:


Garsonjere:


Garsonjere u Novom Sadu, izdaju se po ceni od 90 do 150 evra.


Jednosobni i jednoiposobni stanovi:


Jednosobni i jednoiposobni stanovi u Novom Sadu, izdaju se po ceni od 120 do 190 evra.


Dvosobni stanovi:


Dvosobni stanovi u Novom Sadu, izdaju se po ceni od 170 do 200 evra.


Trosobni stanovi:


Trosobni stanovi u Novom Sadu, izdaju se po ceni od 200 do 300 evra.


Cena za izdavanje luksuznih stanova u Novom Sadu, kreće se oko 350 evra ili nešto više u zavisnosti od opremljenosti enterijera.

Publikovano: 29.11.2016.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check