XML - Uputstvo za Autamatsku Sinhronizaciju Oglasa

XML sinhronizacija oglasa za nekretnine

XML je tekstualni dokument koji možete otvoriti u bilo kome editoru teksta (na primer MS WORD), a koji može struktuirano da čuva sve podatke iz vaše baze nekretnina. Ovo omogućuje vrlo jednostavnu i elegantnu sinhronizaciju i ažuriranje oglasa između Vaše baze nekretnina i Srbija Nekretnine portala.

Sve prednosti XML sinhronizacije za jednu agneciju »

Sve što je potrebno je da programer ili web dizajner koji vam je radio sajt/software, uradi export podataka u XML dokument i snimi taj dokument na server gde se nalaze i fajlovi Vašeg sajta (Internet prezentacije). Tada tom dokumentu možemo pristupiti preko njegove URL adrese, i podatke programski prebaciti u našu bazu.

Da bi Vam ilustrovali ovu proceduru, evo ga jedan primer ovakvog XML dokumenta i njegovog URLa sa svim podacima o nekretnini koji treba da budu pristuni i dodatnim objašnjenjima.

Kada programer uradi php skriptu za eksport oglasa u XML dokument, potrebno je da uradi i takozvani CRON JOB. To je uputstvo serveru na kojem se nalazi Vaš sajt da pokrene tu php skriptu jednom dnevno (ili redje u zavisnosti kojom dinamikom dodajete oglase u bazu). Na ovaj način čitav porces je potpuno automatizovan, i na dalje ne zahteva Vašu akciju. Oglasi će se jednom dnevno (ili redje) sinhronizovati automatski i ažurirati na našem portalu.

Primer setupovanja CRON JOBa na serveru putem CPANEL interfejsa »

Bitno je još naglasiti da XML dokument treba da sadrži sve pozicije/podatke o nekretnini iz vaše baze, uključujući i url adrese fotografija. Za svaku nekretninu treba da bude uključeno i polje Aktivna - preko kojeg možete da utičete na to da li će neka nekretnina biti prebačena na portal ili ne.

XML fajl treba da sadrži sve nekretnine koje su aktivne u Vašem sistemu. Skript koji obrađuje vaš XML dokument će tada znati koje oglase na našem sistemu koji više nisu aktivni da automatski deaktivira, a koje oglase treba dodati. Na taj način u svakom trenutku će na našem portalu biti vaša ažurna i aktuelna ponuda oglasa.

Ukoliko želite da se i sve neknadne izmene oglasa u vašoj bazi ažuriraju putem XMLa, obavezno uključite u XML fajl podatak: <DatumpPoslednjeIzmene>2015-09-29</DatumPoslednjeIzmene>, kako je i navedeno u gore navedenom primer fajlu.

Konačno, da bi bili sigurni da je XML dokument pravilno formatiran, bitno je uraditi online validaciju. Najbolje je da koristite W3C servis na adresi: http://validator.w3.org/. Ako je XML dokument pravilno urađen, videćete poruku: This document was successfully checked as well-formed XML!. U suprotnom, videćete spisak grešaka u formatu dokumenta sa predlozima za ispravku.

XML Validator

*Molimo da imate u vidu da svi linkovi ka fotografijama u XML fajlu moraju da budu validni i dostupni jer će se fotografije nekretnina povlačiti sa tih linkova prilikom prikazivanja oglasa na portalu.

Iako možda na prvi pogled deluje komplikovano, jednom kada uspostavimo kontakt sa Vašim programerom, kompletan ovaj proces može biti završen za par radnih sati. Benefit za Vašu agenciju će biti sigurno ogroman jer ćete biti na najbolji način zastupljeni na naboljem portalu za nekretnine u Srbiji.

Naravno, ova usluga je potpuno besplatna. Jedino što očekujemo od vas kao partnerske agencije je postavljanje malog grafičkog bedža sa linkom na naš portal na Vašem agencijskom sajtu.

Sve što treba da uradite je da kopirate ovaj html kod i umetnete ga bilo gde na vašoj internet stranici.<div id="content-box" style="text-align:left; font-family:Arial, Verdana; font-size:11px; color:#322305;">
    <div id="content-wrapper" style="width:180px; margin:auto">
        <img src="../images/partner-program.jpg" alt="Srbija-Nekretnine.org Parner Agency Program" style="border:2px solid #670D0D;"/>
        <div id="real-estate-partern" style="position:relative; bottom:45px; left:5px; margin-bottom:-40px ">
            Proud Member of<br /><a href="https://srbija-nekretnine.org">Srbija-Nekretnine.org</a> <br />Partner Agency Program
        </div>
    </div>
</div>

Primer bedža koji će se pojaviti na vašem sajtu »

U slučaju da imate bilo koje pitanje u vezi XML sinhronizacije, najbolje je da kontaktirate direktno našu tehničku podršku na tel. 064 3186567, 0642114181 ili putem emaila office@srbija-nekretnine.org.

Stojimo Vam na raspolaganju!

KONTAKT FORMULAR »